به گزارش فیروزنا، حبیب کوهکن در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه این طرح در روستای دهبرم از توابع بخش مرکزی شهرستان اجرا شده است، تصریح کرد: در این طرح از ذرت رقم جتا استفاده شد و میران ۱۰ تن ذرت خشک نیز برداشت شد.
وی با بیان اینکه این روش به نام “آرایش کشت ۳۰ در ۱۱۰” شناخته میشود، افزود: در روش سنتی، ذرت در ردیفهای بافاصله ۷۰ سانتیمتر کشت میشود، اما با تغییر به آرایش کشت ۳۰ در ۱۱۰، فاصله ردیفها به ۳۰ سانتیمتر و فاصله بین جویها به ۱۱۰ سانتیمتر تغییر میکند.
کوهکن اظهار کرد: در آرایش کشت سنتی با سیستم آبیاری نواری فاصله نوارهای تیپ ۷۰ سانتیمتر است؛ اما در آرایش کشت جدید فاصله نوارهای تیپ به دوبرابر یعنی ۱۴۰ سانتیمتر افزایش مییابد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در “آرایش کشت ۳۰ در ۱۱۰” باتوجهبه افزایش دوبرابری فاصله نوارهای تیپ، میزان نوار تیپ مصرفی به میزان ۵۰ درصد کاهشیافته و در نتیجه هزینه کاشت نیز کاهش مییابد.
به گفته وی؛ با استفاده از این روش جدید، نهتنها آب به طور مؤثرتری در ناحیه ریشه گیاهان قرار میگیرد، بلکه میزان تبخیر آب نیز به حداقل میرسد. این تغییرات باعث افزایش بهرهوری و کاهش مصرف آب در مزارع ذرت میشود و به حفظ منابع آب نیز کمک میکند.
حبیب کوهکن بیان کرد: در این روش مبارزه با علفهای هرز هم بهصورت مکانیکی و هم بهصورت شیمیایی (علفکشهای انتخابی و عمومی) امکانپذیر بوده و کنترل علفهای هرز بهبود مییابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد اضافه کرد: تسهیل در عملیات داشت شامل سمپاشی و وجین، خاکدهی بهتر پای بوتهها و ریشهدهی بیشتر گیاه جهت مقاومت بالاتر در برابر بادوباران، اجرای توأم طرح آیش و کشت باتوجهبه فضای خالی ۱۱۰ سانتیمتری از دیگر مزایای این طرح است.